Poul Emborg, dirigent

“Det er for mig et stort privilegium, at være den, der præsenterer en ny generation af unge korsangere for kormusikkens klassikere.”

I Poul Emborg har Det Unge Vokalensemble en dirigent med over 30 års erfaring som sanger, korleder og pædagog. I 80’erne uddannedes han fra Musikvidenskabeligt Institut og Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og siden 1989 har han været tilknyttet DR som medlem af Radiokoret, siden Radiokammerkoret og DR VokalEnsemblet, været medlem af Ars Nova og har ageret solist i det lyriske oratoriefag.

Som underviser har han varetaget konservatorieforberedende kurser i sang, teori og hørelære og været studielektor på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i sang og korledelse.
Før han kom til Det Unge VokalEnsemble i 2011 har han været dirigent for og medstifter af Kammerkoret Hymnia og dirigent for Københavns Bachkor.

“Jeg er dirigent for Det Unge VokalEnsemble, fordi det er en samling dygtige, dedikerede og inspirerende sangere, det eneste kor i København, der decideret henvender sig til unge sangere. Jeg er meget taknemmelig for, at få lov til at lave musik med dem, for at få lov til at dele ud af min store erfaring fra 30 års arbejde med kor, både som sanger, sangpædagog og dirigent. Det er for mig et stort privilegium, at være den, der præsenterer en ny generation af unge korsangere for kormusikkens klassikere. Det er mit mål at være med til at skabe et kor, som tiltrækker unge, dygtige sangere på kanten til en sangeruddannelse, nyde deres bidrag til koret og sende dem videre i korverdenen med en solid ballast af god koropdragelse”