Profil

Det Unge VokalEnsemble blev stiftet i 2009 og har siden da etableret sig som et af de ledende og mest eftertragtede amatørkor i Danmark. Koret ledes af dirigent og sanger Poul Emborg og består af 24 unge sangere i alderen 18 – 35 år, der brænder for at frembringe vokalmusik på et højt kunstnerisk niveau. Mange af korets medlemmer er på vej mod en karriere som professionelle udøvende sangere, musikere og musikpædagoger. Der bygges i DUVE videre på den korerfaring, som medlemmerne har med sig fra højt profilerede børne- og ungdomskor, således at korsangerne forberedes til professionelle krav, og koret har på denne måde været en del af den musikalske “opdragelse” for flere fremadstormende, unge sanger- og musikernavne i det danske musikmiljø. 

Koret har et højt aktivitetsniveau med 12-15 koncerter om året, der både tæller klassiske kirkekoncerter og eksperimenterende performances på festivaler og utraditionelle venues. Repertoiremæssigt favner koret bredt, fra renæssancens vokalpolyfoni over romantik til nykomponeret musik. 

Koret bevæger sig også udenland: I efteråret 2017 repræsenterede DUVE Danmark i konkurrencen Let The Peoples Sing i Helsinki. I august 2019 rejste koret til Grønland og Island for at synge koncerter og afholde workshops for børnekor og lærere på Sermersooq Musikskole i Nuuk, og sommeren 2022 turnérede koret i en række domkirker i Sverige og Norge, bla.a med nykompoeret musik af Matias Vestergård

I juli 2023 rejste koret til Japan for at synge koncerter i Tokyo, Kyoto, Fukuoka og Hiroshima. Koret repræsenterede igen Danmark i konkurrencen Tokyo International Choir Competition, hvor DUVE vandt førsteplads i egen kategori, “Mixed Choir” og modtog prisen “Best Interpretation of Renaissance/Baroque Piece”. 

Ud over Vestergård har koret arbejdet med og uropført værker af komponisterne Signe Lykke og Jonas Hunt, samt samarbejdet med artister og ensembler som Cæcilie Norby, DRs Bigband, Copenhagen Phil og Assens Drengekor

Siden 2021 har DUVE medvirket i landsdækkende DR-transmissioner med folkelig og bred appel i “LIVE fra Højskolesangbogen” 2021, ”Julehilsen til Grønland 2021” og i 2022 ”Sankthans – Fællessang” på DR1.

Poul Emborg

Poul Emborg har 30 års erfaring som sanger, korleder og pædagog. I 80’erne uddannedes han fra Musikvidenskabeligt Institut og Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. Efter en karriere som ensemblesanger på topniveau koncentrerer han sig nu om direktion. Han er korsyngemester for Danmarks Radios Koncertkor og fast dirigent for Det Unge VokalEnsemble. Han jævnlig gæst hos Danmarks Radios Vokalensemble og har arbejdet med Ars Nova, Theater of Voices, Den Jyske Operas Kor m.fl.